S mališanom na ljetovanje

S mališanom na ljetovanje
Mmmm, osjećaj topline sunca na koži i lagani vjetrić. Da, ljeto je stiglo i vrijeme je za prvi odmor s vašim mališanom. No, za nove roditelje posjet mora s bebom će biti prvi put ove godine. Što je sve potrebno, kako bi što više olakšali dopust kao roditelj? 
 
Prije popisa svih proizvoda koje je dobro imati sa sobom na odmoru, odgovaramo na dva vrlo česta pitanja:
 

1. U kojoj dobi možemo bebu kupati u moru i kada u bazenu? 

"Ako imamo zdravu, donošenu bebu, u tom slučaju može ići na bazen s roditeljima ili na more koje je dovoljno toplo u dobi od 3 do 4 mjeseca, bitno je da je beba već u stanju kontrolirati položaj glave. Obratimo pažnju i na primjerenost vode u kojoj se beba kupa. Ako se dijete kupa u moru, trebali biste nakon kupanja isprati kožu svježom vodom kako biste isprali sol. 

 Dijete imamo pod stalnim nadzorom, čak i ako je u malom bazenu.Pedijatar Denis Baš, dr. med. 

 

2. Koliko mora imati stupnjeva more da bi bilo primjereno za plivanje ​​s 6-mjesečnom bebom? 

Bebe u usporedbi sa starijom djecom i odraslima, imaju veću površinu tijela vezano na njihovu masu i nezrele mehanizame regulacije tjelesne temperature. Kao rezultat toga može doći do hipotermije ili pregrijavanja tijela. U principu voda je pogodna za kratkotrajno kupanje (15 minuta) s temperaturom od otprilike 28-30 °C. Jadransko more većinom ne dostiže tako visoku temperaturu, zbog toga je primjerenije kupati se u bazenu. 

 Uzimamo u obzir i individualne razlike između djece jer će se jedni rado kupati dok će drugima biti neugodno zbog vode. Roditeljima savjetujem da isprobaju mali bazen u koji natoče slanu vodu, a zatim na temelju djetetove reakcije odluče za daljnje korake. ” Pedijatar dr. Denis Baš med. 

 

Popis stvari koje morate imati na umu prilikom odmora: 

 

Proizvod koji ne smijemo zaboraviti. Za osjetljivu dječju kožu odabiremo visoki faktor i kremu napravljenu od kvalitetnih sastojaka. Krema za sunčanje Albertino ZF 50+ najbolji je prijatelj mališanima koji se vole igrati na suncu. Sprej za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom 50 posebno je formuliran za osjetljivu dječju kožu.

 

SJENA, SJENA I PONOVO SJENA 

  • Sjena bi trebala biti tvoj najbolji prijatelj. Upotrijebite ono što vam je dostupno u određenom trenutku, od krova kolica, do sjenila i sjene ispod bogate krošnje drveća, tetra pelena  
  • Odjenite dijete na odgovarajući način. Kad temperature nisu previsoke, odjenite bebu u dulju ali tanku i laganu odjeću te stavite široki šešir. 
  • Pronađite odjeću sa zaštitnim faktorom. Kupite neku odjeću s ultraljubičastom zaštitom od sunca ili UVA / UVB zaštitom za vrijeme kada niste u mogućnosti izbjeći sunce. 
  • Beba mora obavezno imati dovoljno tekućine 

 

PAKETIĆ PRVE POMOĆI 

Budući da se tijekom dopusta prepuštamo raznim aktivnostima, zbog toga može doći do manjih nezgoda. Pametno je uvijek sa sobom imati prvu pomoć. 

 

Zbog promjena okoline i povećane izloženosti suncu, često se dogodi da djetetova tjelesna temperatura poraste i važno je unaprijed se pripremiti za to, zato uzmite sa sobom termometarsvijeće i sirup za smanjenje tjelesne temperature.

  

Važno je da torba bude dovoljno velika i prostrana jer je to jedini način da pospremite sve što vam je potrebno od ručnika do kreme za sunčanje. Izvrsno je ako torba ima više unutarnjih ili vanjskih džepova i pretinaca. Dakle mobitel, naočale, balzam i druge stvari koje često koristimo će tako biti na mjestu i uvijek na dohvat ruke.

SJENILO ZA AUTO 

U slučaju da tijekom dana krenete na put, važno je tijekom vožnje zaštititi svoje dijete od SUNČANIH zraka. Dostupni su mnogi različiti oblici i veličine suncobrana koji se obično uz pomoć vakuma lako namjeste na staklo automobila. Možete koristiti i tetra pelenu koja se može pričvrstiti na prozor automobila ili koristiti kao sjenilo na kolicima tako što ćete je staviti preko prednje strane jer materijal (pamučna) tetra pelena osigurava kruženje zraka.

Preporučuje se korištenje šešira kako se male glave ne bi pregrijale. Važno je da oblik šešira štiti cijeli vrat, uši, čelo i osim toga šešir mora pružati i UV zaštitu. Pri odabiru prednost je na svjetlijim bojama. 

Djeca i igračke, dvije riječi koje ne mogu jedna bez druge. Dakle, igračke su "must have" u svakoj torbi. Dijete će biti zaposleno s igračkama na plaži dok vi uživate. 

Ručnik je stvar bez koje se ne može. Ručnik s kapuljačom je super rješenje na moru i također ogrtači su sjajan izbor za malu djecu. Nema ništa ljepše kad se nakon kupanja zamotate u najmekši ručnik koji vas toplo zagrli.

 

Dakle, popis je spreman, želimo vam neizmjerno uživanje na odmoru koji ćete si priuštiti, ove godine se svi tome posebno radujemo! 

 

LIjep pozdrav, Eva i Aljana

Podjeli ovu objavu s drugima